Rejestracja / Logowanie

Zebra

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do utartej masy stopniowo dodawać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno,delikatnie wkręcić do masy żółtkowej. Ciasto podzielić na 2 części,do jednej części dodać kakao,dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem. Lać ciasto na brytfannę na przemian ciemne i jasne. Ciasto wstawić do piekarnika,piec ciasto w 175 stop przez 35 minut.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • 5 szt jajka,
  • 3 szkl mąka,
  • 1,50 szkl cukier,
  • 1 szkl woda,
  • 0,5 szkl olej,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 2 łyżki kakao

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka