Rejestracja / Logowanie

Sałatka pieczarkowa

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, osączyć,włożyć do garnka,dodać sól i kwasek cytrynowy aby pieczarki nie ściemniały, ugotować. Ugotowane pieczarki odcedzić na sicie, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo. Obrać jajka ze skorupek, pokroić w kostkę Wymieszać pieczarki z jajkami, odcedzoną kukurydzą i majonezem. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę przełożyć do salaterki.

 

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (7)

  • pieczarki 0,5 kg
  • jajka -3 szt
  • kukurydza -0,5 puszki
  • sól
  • pieprz
  • majonez-2 łyżki
  • kwasek cytrynowy -szczypta

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka