Rejestracja / Logowanie

Befsztyk

Sposób przygotowania

Cebulę obrać,pokroić w plastry,poddusić na maśle. Słoninę stopić. Wołowinę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do zmielonej wołowiny dodać wino,wymieszać, odstawić na 2 godz. Następnie dodać sól i pieprz, paprykę i odrobinę wody.

Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Formować z masy okrągłe befsztyki, panierować w mące,smażyć na stopionej słoninie. Cebulę skropić sokiem z cytryny,dodać do befsztyków,podlać wodą,dusić kilka minut.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (10)

  • cebula -400 g
  • sól i pieprz
  • słonina -150 g
  • masło-50 g
  • bułki na grzanki -300 g
  • czerwone wino -10 ml
  • wołowina b/k -1 kg
  • sok z cytryny
  • mąka -40 g
  • papryka mielona -20 g

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka