Rejestracja / Logowanie

Smalec do kanapek

Sposób przygotowania

Cebulę pokroic w kostkę, jabłka na cwiartki a potem plasterki, czosnek przecisnąc przez praskę.Słonine pokroic w drobną kostkę, włożyc do garnka i podlac kilkoma łyzkami wody.Podgrzewac na niewielkim ogniu, aż się zeszkli.Dodac cebule, jabłka,czosneki majeranek. wszystko razem wymieszac. Gdy troche ostygnie przelac do słoiczków .Mieszac podczas zastygania,aby skwarki nie opadły na dno.Smalec doskonale smakuje na kanapkach zwłaszcza z kiszonym ogórkiem.

Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (5)

  • 1/2 kg sloniny
  • 2 duże kwaśne jabłka
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka