Rejestracja / Logowanie

Gruszki w octowym syropie

Sposób przygotowania

Gruszki umyc, cienko obrac.Ogonki skroic i dodac do syropu z cukru, wody, octu i goździków.Gruszki gotowac w syropie na wolnym ogniu aż staną się szkliste 9okolo 1 godz.) przełożyc do słoików i zamknąc.

Doskonaly dodatek do obiadu (zamiast sałatki) zwłaszcza do pieczonych mięs.

Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (5)

  • 1 kg gruszek
  • 1/2 kg cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki octu
  • kilkanaście goździków

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka