Rejestracja / Logowanie

Jesienny jabłecznik

Sposób przygotowania

Mąkę,proszek,cukier,jajka,sól,esencję i margarynę zagnieść na jednolite ciasto.Odłożyć kawałek na liście.Ciastem wyłożyć dno wysmarowanej tortownicy i nakłuć widelcem.Włożyć na pół godziny do lodówki.Po wyjęciu na cisto wysypać bułkę tartą,rozłożyć jabłka i udekorować kolorowymi listkami. Masa jabłkowa;jabłka zetrzeć na tarce dużych oczkach dodać cukier ,cynamon i wymieszać. Odłożone ciasto zabarwić barwnikami i wyciąć listki za pomocą foremek.Piec w 170 st około 50 min.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: alaaa
  • Dla: 10 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 75 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (12)

  • margaryna 200gr
  • mąka pszenna 2,5 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier 0,5 szkl
  • jajka 2 szt
  • sól szczypta
  • esencja waniliowa 2 łyżeczki
  • masa jabłkowa
  • jabłka obrane 1 kg
  • cukier 0,5 szkl
  • cynamon 3 łyżeczki
  • bułka tarta 3 łyżki

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka