Rejestracja / Logowanie

Ciasto z makiem i jabłkami

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, opłukać, osączyć,zetrzeć na tarce o dużych otworach. Margarynę pokroić na kawałki do miski. Następnie utrzeć z cukrem pudrem na puch. Białka oddzielić od żółtek. Do utartej masy stopniowo dodawać po jednym żółtku, ciągle ucierając dodawać mak, kaszę manną i jabłka, dokładnie utrzeć.

Ubić pianę z białek na sztywno, połączyć z masą i proszkiem do pieczenia, ostrożnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy, wstawić do piekarnika,piec 45 minut w 200 stop. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (8)

  • kasza manna -6 łyżek
  • jajka -6 szt
  • proszek do pieczenia -2 łyżeczki
  • mak -25 dag
  • cukier puder do posypania
  • margaryna -15 dag
  • jabłka -40 dag
  • cukier puder -1 szkl

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka