Rejestracja / Logowanie

Mielone z kalafiorem

Sposób przygotowania

Kalafiora ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty kwasku,aby nam nie ściemniał. Odcedzić na durszlaku,podzielić na różyczki. Cebulę obrać,bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć. Bułkę i cebulę zemleć w maszynce,dodać do mięsa. Wbić do masy mięsnej jajka,dodać przyprawy,dokładnie wymieszać. Z masy formować okrągłe kotlety,lekko spłaszczyć,nakładać na środek kotleta po różyczce kalafiora,dokładnie skleić. Smażyć kotlety na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Następnie dosmażyć na wolnym ogniu.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (10)

  • mięso mielone -800 g
  • bułka czerstwa -1,5 szt
  • sól i pieprz
  • jajko -2 szt
  • cebula -1 szt
  • tłuszcz
  • bułka tarta
  • mleko
  • kalafior -0,5 szt
  • kwasek cytrynowy

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka