Rejestracja / Logowanie

Kotlety mielone z brokułami

Sposób przygotowania

Brokuły ugotować w osolonej wodzie,odcedzić. Cebulę obrać,zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Mięso mielone przełożyć do miski,dodać cebulę, jajko,sól i pieprz. Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie, odcisnąć,dodać do masy mięsnej,dokładnie wymieszać. Formować owalne kotlety,lekko spłaszczyć,na środku każdego kotleta,położyć różyczkę brokuła,zlepić kotlety,obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.

 

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (8)

  • mięso mielone wieprzowe -0,5 kg
  • jajko -1 szt
  • bułka czerstwa -1 szt
  • cebula 1 szt mała
  • tłuszcz
  • sól i pieprz
  • różyczki brokuła -6 szt
  • bułka tarta

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka