Rejestracja / Logowanie

Młoda kapusta

Sposób przygotowania

Kapustę cienko poszatkować, zalać wodą,zagotować. Następnie odcedzić kapustę z goryczki, zalać wrzącą wodą, osolić, i dalej gotować. Kości umyć,dodać do kapusty. Następnie dodać ziele angielskie,listek laurowy, gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę,przesmażyć na tłuszczu. Kiełbasę pokroić w pół plastry, dodać do cebuli, przesmażyć, dodać do kapusty razem z koncentratem pomidorowym,chwilę jeszcze podgotować. Wyjąć z wywaru kości, a kapustę doprawić do smaku wegetą i pieprzem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (12)

  • kapusta biała -1 główka
  • kości wieprzowe -200 g
  • listek laurowy -1 szt
  • koncentrat pomidorowy -1,5 łyżki
  • sól i pieprz
  • kiełbasa cienka -1 pętko
  • ziele angielskie -2 ziarna
  • koper -0,5 pęczka
  • szczypiorek -0,5 pęczka
  • wegeta.
  • cebula -1 szt
  • tłuszcz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka