Rejestracja / Logowanie

Zupa owocowa z czereśni

Sposób przygotowania

Czereśnie umyć, osączyć,wypestkować,zalać 2 szkl wody, dodać cukier gotować. Ugotowane i ostudzone czereśnie wyjąć łyżką cedzakową z garnka, przełożyć do miksera,zmiksować. Zmiksowane owoce dodać z powrotem do garnka,gotować. Śmietanę rozmieszać z mąką, wlać do zupy,mieszając zagotować. Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Wykładać makaron na talerze, polać zupą schłodzoną, udekorować świeżymi czereśniami.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (6)

  • 600 g czereśni
  • 125 g cukier,
  • 100 ml śmietana,
  • 1/2 łyżki mąka,
  • 250 g makaron
  • Sól

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka