Rejestracja / Logowanie

Grzybki leśne marynowane

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić ,małe zostawić całe a większe pokroić.Włożyć do garnka zalać wodą i gotować 3-5 min.Przelać na sitko i odcedzić. Słoik napełnić grzybami dodać liście,ziele i cebulę. Zalewa: Do wody dodać sól, cukier i zagotować.Zdjąć z pieca dodać ocet i gorącą zalewą zalać grzybki w słoikach. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10-15 min.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: alaaa
  • Dla: 1 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: powyżej 90 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (8)

  • grzybki leśne dowolna ilość
  • liść laurowy 2 listki na słoik
  • ziele angielskie 4 kulki na słoik
  • cebula 3 plasterki na słoik
  • ocet 10 % 0,5 szk
  • sól 4 łyżki
  • cukier 3 łyżki
  • woda 2 l

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka