Rejestracja / Logowanie

Brukselka w cieście

Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe do miski wsypać 100 g mąki, dodać jajka, szczyptę soli,mleko. Wymieszać robotem ciasto, odstawić na kilka minut. Następnie brukselkę umyć,zalać osolonym wrzątkiem, gotować 5 minut. Brukselkę odlać, osączyć na sicie. Osuszoną brukselkę obtaczać w mące, zanurzać w cieście naleśnikowym i smażyć na tłuszczu na złoty kolor.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (6)

  • brukselka -1 kg
  • jajka -2 szt
  • sól
  • mąka -1 szkl
  • mleko -150 ml
  • tłuszcz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka