Rejestracja / Logowanie

Sałatka kalafiorowa na zimę

Sposób przygotowania

Kalafior, cebulę i papryke pokroic w cienkie plastry.Wszystko posolic i odstawic na 3 godziny.Po upływie 3 godz.przepłukac zimną wodą i odcedzic.Z pozostałych składników ugotowac zalewę; do gotującej się zalewy wsypac warzywa i gotowac przez 15 minut na wolnym ogniu.Przełożyc do słoików i zapasteryzowac.

Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 4
Głosów: 3
  • Autor: 0308iwona
  • Dla: 5 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: powyżej 90 min.
  • Koszty: 9 zł

Składniki (9)

  • 1 średni kalafior
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule
  • łyżka soli
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 1/4 szklanki octu
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 łyżeczka curry
  • 3 szklanki wody

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka