Rejestracja / Logowanie

Marmolada bananowo-grejpfrutowa

Sposób przygotowania

Banany obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Cytrynę i grejpfruty sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, rozdrobnić. Wszystkie owoce razem zmiksować, przełożyć do garnka, gotować kilka minut, ciągle mieszając. Do gotujących owoców dodać żelfix i cukier, chwilę potrzymać jeszcze na ogniu. Marmoladę nakładać do wyparzonych słoików, zakręcić, pasteryzować ok.20 minut.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (5)

  • banany -35 dag
  • grejpfruty -75 dag
  • cukier -45 dag
  • żelfiks -1 opak
  • cytryna -1 szt

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka