Rejestracja / Logowanie

Zupa warzywno-mięsna

Sposób przygotowania

Zagotować w garnku 1,5 l wody. Kość i kurę umyć,włożyć na gotującą się wodę, dodać sól, gotować. W połowie gotowania dodać obrane i opłukane warzywa, gotować do miękkości. Z wywaru wyjąć mięso, wywar przecedzić. Ryż opłukać, odcedzić,zalać 150 ml wywaru i ugotować. Obrane mięso z kości i kury,zmiksować z wywarem, zagotować. Żółtka roztrzepać widelcem, dodać po łyżce 100 ml wywaru. Wlać zupę i ubijając podgrzać. Podawać z grzankami

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (9)

  • kość wołowa -1 szt
  • kura -650 g
  • żółtka -2 szt
  • por -1 szt
  • marchewka -1 szt
  • pietruszka -1 szt
  • seler -0,5 szt
  • ryż -60 g
  • masło -1 łyżka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka