Rejestracja / Logowanie

Racuchy z jabłkami na maślance

Sposób przygotowania

Z drożdży,mleka,cukru i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.Do garnka wlać maślankę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną,zaczyn drożdżowy i dokładnie wymieszać .Na końcu dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać.Na patelnię na gorący olej nalać ciasto i na każdym racuchu ułożyć plasterki jabłek.Piec z dwóch stron na złoto.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: alaaa
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 60 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (9)

  • 2 szt białka,
  • 0,5 łyżeczki cukier
  • 0,5 łyżeczki soda oczyszczona
  • 0,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 0,5 szkl mleko,
  • 20 dkg mąka pszenna,
  • 0,5 szkl maślanka,
  • 2,5 dkg drożdże,
  • jabłka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka