Rejestracja / Logowanie

Dynia w lekkim syropie

Sposób przygotowania

Wodę zagotować dodać kwasek cytrynowy i ostudzić.Zimną wodą zalać obraną z skórki i pokrojoną w kostkę dynię na całą noc. Następnego dnia odsączyć na sitku dynię z zalewy. Do zalewy dodać cukier, cukier waniliowy i zagotować,dodać odsączoną dynię i gotować do 10 min.W czasie gotowania sprawdzać dynię żeby nie była za miękka a jednocześnie nie była twarda.Czas gotowania zależny od gatunku dyni. Gorącą dynią i powstałym syropem napełnić słoiki ,szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem.Zimne wynieść do spiżarni.

 

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2
  • Autor: alaaa
  • Dla: 5 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 60 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (4)

  • 0,75 kg dynia,
  • 35 dkg cukier,
  • 1 szt cukier waniliowy,
  • 1 łyżeczka kwasek cytrynowy

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka