Rejestracja / Logowanie

Dżem dyniowo jabłkowy z nutką imbiru

Sposób przygotowania

Obraną z skórki i oczyszczoną z nasion dynię pokroić w kostkę .Włożyć do garnka dodać wodę,goździki, cukier i gotować do miękkości od czasu do czasu mieszając. Jabłka obrać z skórki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę.Dodać jabłka,sok i otartą skórkę z cytryny do miękkiej dyni i gotować do uzyskania konsystencji dżemu od czasu do czasu mieszając.Na końcu dodać cynamon i imbir.Gorący dżem przełożyć do słoików,szczelnie zakręcić ,odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia.

 

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: alaaa
  • Dla: 1 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 60 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (8)

  • 1 kg dynia(bez nasion i skóry),
  • 1 kg jabłka,
  • 2 szkl cukier,
  • 1 szt cytryna,
  • 5 szt goździk
  • 1 szczypta cynamon
  • 1 szczypta imbir,
  • 0,5 szkl woda

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka