Rejestracja / Logowanie

Boczek pieczony

Sposób przygotowania

Sól pieprz, czosnek wymieszać razem. Boczek umyć, osuszyć. Natrzeć dobrze boczek z obu stron przyprawami, posmarować wierzch musztardą, włożyć do rękawa, odstawić na noc do lodówki. Następnie po tym czasie wyjąć boczek z lodówki na 2 godz.przed pieczeniem. Piec 60 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia,rozciąć rękaw, aby boczek się dobrze zarumienił.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (5)

  • boczek surowy -1kg
  • sól
  • pieprz
  • ostra musztarda -2 łyżki
  • czosnek granulowany

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka