Rejestracja / Logowanie

Ziemniaki w ziołach

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać. Pokroić ziemniaki na ćwiartki Przełożyć ziemniaki do garnka, zalać wodą, dodać sól, ugotować na półmiękko. Wyjąć ziemniaki, ostudzić. Przełożyć ziemniaki na brytfannę wysmarowaną tłuszczem. Ziemniaki posmarować za pomocą pędzla olejem, posypać ziołami. Wstawić do piekarnika, piec na złoty kolor w 190 stop.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (5)

  • ziemniaki młode -800 g
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • olej

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka