Rejestracja / Logowanie

Śledź w cieście

Sposób przygotowania

Śledzia myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Możemy go doprawić uważajcie jednak, gdyż może być już słony sam w sobie.

Robimy ciasto - mieszamy ze sobą jajko, mąkę i mleko. Ciasto powinno być gęste i ładnie przyklejać się do ryby. Śledzie maczamy w nim i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron. Gotowe

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: Elexis
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 15 min.
  • Koszty: 20 zł

Składniki (4)

  • 6 filetów ze śledzia
  • 1 jajko
  • 100 g mąki
  • 100 g mleka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka