Rejestracja / Logowanie

Makaron ze szpinakiem i marchewką

Sposób przygotowania

Żeby szpinak nie przeszedł słodkim smakiem marchewki, danie musi być dobrze doprawione, wyraziste.

Cebulę drobno kroimy i przysmażamy w rondelku. Dodajemy szpinak, serek topiony i marchewkę z groszkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i dokładamy zmiażdżone ząbki czosnku. Całość gotujemy od czasu do czasu mieszając przez około 20 - 20 minut. Gdy marchewka jest miękka dodajemy śmietanę kremówkę i ewentualnie jeszcze raz solimy. Gotujemy tak 10 minut.

Podajemy z makaronem do spaghetti. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: Elexis
  • Dla: 3 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 25 zł

Składniki (10)

  • 1 cebula
  • 400 gram mrożonego szpinaku
  • 1 małą śmietanę kremówkę
  • 3 ząbki czosnku
  • garść mrożonej marchewki z groszkiem
  • 2 trójkąciki serka topionego
  • pieprz cytrynowy
  • kilka kropli soku z cytryny
  • spora szczypta soli
  • makaron do spaghetti

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka