Rejestracja / Logowanie

Gofry

Sposób przygotowania

Na początek oddzielamy białka od żółtek. W misce miksera umieszczamy mleko, żółtka i zaczynamy miksować. Stopniowo dodajemy mąkę, następnie proszek do pieczenia, olej i sól. Całość ubijamy na jednolitą masę.

 

W osobnej misce ubijamy sztywną pianę z białek, następnie dodajemy ją do ciasta i dokładnie miksujemy. Pieczemy w nagrzanej gofrownicy do momentu aż uzyskają oczekiwany kolor. Aby były rumiane wystarczą 2-3 minuty. Podajemy z dowolnie wybranymi dodatkami.  

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 81
  • Autor: admin
  • Dla: 5 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 15 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (7)

  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 łyżek stołowych oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka