Rejestracja / Logowanie

Tajska zupa tom kha.

Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę. Mleko kokosowe wlewamy do garnka i gotujemy co chwilę mieszając. Gdy jest gorące - dokładamy mięso. Ciągle mieszamy i dokładamy kolendrę oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Na koniec dodajemy pastę tom kha. Mieszamy i gotujemy do wrzenia.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: Elexis
  • Dla: 3 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 25 zł

Składniki (7)

  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • 500 ml mleczka kokosowego do gotowania
  • szczypta kolendry (najlepiej świeżej)
  • 1,5 łyżki pasty tom kha
  • 200 ml wody
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1/4 cytryny lub limonki

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka