Rejestracja / Logowanie

Schab w galarecie

Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć, natrzeć kolendrą, solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na 2 godz. Schab przełożyć do formy,piec 1-1,5 godz w 180 stop. Następnie ostudzony schab pokroić w plastry, sok jabłkowy zagotować, wymieszać ze spęczniałą żelatyną, ostudzić. Cytrynę wyszorować, opłukać, pokroić w plastry Plastry schabu na przemian z cytryną ułożyć na półmisku, udekorować według swojego uznania. Mięso zalać galaretką, schłodzić w lodówce.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • schab b/k -1 kg
  • żelatyna -1 łyżka
  • kolendra
  • sól
  • pieprz
  • cytryna -1 szt
  • sok jabłkowy -0,5 l

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka