Rejestracja / Logowanie

Krokiety z parówką i pieczarkami

Sposób przygotowania

CIASTO NALEŚNIKOWE:

Mąkę wsypać do miski,dodać jajko,sól, wodę i mleko,zmiksować. Tłuszcz rozgrzać na patelni,smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.

NADZIENIE;

Parówki obrać z osłonek,przekroić wzdłuż,ale nie do końca. Pieczarki umyć, osączyć, cienko poszatkować, udusić na tłuszczu. Doprawić pieczarki solą i pieprzem. Ostudzone pieczarki nakładać do parówek, posypać serem, polać keczupem. Naleśniki zwinąć w rulon, maczać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować naleśniki w tartej bułce. Smażyć krokiety na złoty kolor. Podawać polane keczupem

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 4.5
Głosów: 2

Składniki (13)

  • Ciasto
  • mąka -2 szkl
  • mleko- 1 szkl
  • woda - 1 szkl
  • sól
  • jajka - 1 szt
  • parówki -4 szt
  • pieczarki -5 szt
  • ser żółty starty -4 łyżki
  • keczup
  • tłuszcz do smażenia
  • bułka tarta -3 łyżki
  • jajko -1 szt

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka