Rejestracja / Logowanie

Sok porzeczkowy

Sposób przygotowania

Porzeczki oszypułkowane,umyć i osączyć. Przełożyć do garnka owoce i umyte liście czarnej porzeczki, zalać wodą zagotować. Od momentu zagotowania, zmniejszyć ogień i gotować powoli kilka minut. Przelać sok przez gazę do innego garnka, dodać cukier i kwasek cytrynowy. Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczenia się cukru. Przelać sok do słoików, zakręcić słoiki, pasteryzować 10 minut.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (5)

  • woda -3,5 szkl
  • liście czarnej porzeczki -100 szt
  • czarna porzeczka -1 kg
  • cukier -1 kg
  • kwasek cytrynowy -1 łyżeczka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka