Rejestracja / Logowanie

Lasagne z fetą,kiełbasą i jajkiem.

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w piórka i przysmażamy na patelni. Kiełbaskę kroimy w plasterki i smażymy, gdy cebula lekko się zarumieni. Dodajemy pokrojonego i obranego ze skórki pomidora i pokrojoną w kostkę paprykę. Bazylię kroimy w drobne kawałki i dokładamy do naszego dania. W tym czasie gotujemy też makaron.W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie makaron i na to kładziemy 0,5 cm warstwę z sera feta. Przykrywamy kolejną warstwą makaronu i układamy połowę tego, co przysmażyliśmy na patelni.Warstwa makaronu i wbijamy jajko, które przykrywamy ostatnią warstwą makaronu. Na to wykładamy resztę z patelni i układamy ser żółty.
Wstawiamy do piekarnika na 200 stopni i pieczemy 10 minut pod przykryciem i kolejne 10 minut bez pokrywki. Gotowe, smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: Elexis
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 25 zł

Składniki (10)

  • makaron do lasagne
  • 1 pomidora
  • 1 laskę kiełbasy
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 papryki
  • ser żółty (najlepiej sprawdzi się mozzarella)
  • ser feta
  • 1 jajko
  • 2 listki świeżej bazylii
  • tłuszcz do podsmażenia

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka