Rejestracja / Logowanie

Muffinki

Sposób przygotowania

W misce mieszamy cukier, mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną. W drugiej misce roztrzepane jajko, maślankę, syrop brzoskwiniowy oraz olej. Składniki z obydwu misek mieszamy ze sobą do momentu połączenia się składników. Brzoskwinie kroimy na kawałki i mieszamy z ciastem. Przygotowujemy formę do pieczenia muffinów. Każdy otwór wykładamy papilotkiem. Nakładamy do nich ciasto. Wierzch każdego ciastka posypujemy cukrem demerara i wiórkami kokosowymi. Ciastka pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 190 °C

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 82
  • Autor: admin
  • Dla: 7 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 60 min.
  • Koszty: 25 zł

Składniki (12)

  • 1 ½ szklanki mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 100 ml maślanki
  • 80 ml syropu brzoskwiniowego, z puszki po brzoskwiniach
  • ½ szklanki oleju
  • ½ szklanki płatków owsianych
  • 1 ½ płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
  • 25 dag brzoskwiń z puszki ( waga tylko owoców )
  • cukier demerara
  • wiórki kokosowe

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka