Rejestracja / Logowanie

Sos słodko- kwaśny z nektarynki i papryki marynowanej

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kosteczkę i na  łyżce oliwy z oliwek podsmażamy ją w rondelku. Paprykę kroimy w paseczki, dodajemy do cebuli, gdy ta się już zarumieni. Ogórka kroimy w kosteczkę, nektarynkę w dużą kostkę, a ząbek czosnku miażdżymy i wszystko to dodajemy do sosu. Dolewamy 300 ml wody (dużą szklankę) i gotujemy przez 15 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez 10 minut często mieszając (uwaga żeby się nie przypaliło). Jeżeli sos jest zbyt kwaśny, doprawiamy go niewielką ilością wody z mąką. Po doprawieniu zostawiamy do zagotowania i wyłączamy. Podajemy z ryżem:) Smacznego

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: Elexis
  • Dla: 3 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 25 zł

Składniki (8)

  • 1/2 słoika papryki marynowanej
  • 1/2 ogórka kiszonego
  • 1/2 nektarynki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • wodę + odrobinę mąki (u mnie pełnoziarnista)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka