Rejestracja / Logowanie

Łopatka parzona

Sposób przygotowania

Wlewamy wodę do garnka, dodajemy składniki marynaty, mieszamy, wkładamy łopatkę, i odstawiamy na 3 dni. Wszystkie przyprawy mieszamy. Łopatkę włożyć do siatki masarskiej, przygotować do wędzenia. Mięso uwędzić. Do garnka wlać wodę,  włożyć mięso i parzyć przez 40 minut. w 85 stop. Woda nie może się zagotować. Wyjąć łopatkę z wody, ostudzić.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • Marynata
  • łopatka wieprzowa bez kości -2 kg
  • woda -2 litry
  • sól peklowana -4 łyżki
  • czosnek -6 ząbków
  • liście laurowe -3 szt
  • ziele angielskie -6 szt

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka