Zupa brokułowa
Sposób przygotowania
Skrzydełka umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, gotować. Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o grubych otworach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Koperek świeży opłukać, osączyć, cienko pokroić. Pora umyć, pokroić w piórka. Do gotujących się skrzydełek dodać starte warzywa, sól i pieprz, gotować,do miękkości. Brokuły podzielić na różyczki, umyć osączyć, dodać do zupy, gotować jeszcze kilka minut. Wyjąć z wywaru skrzydełka, obrać mięso, dodać do zupy. Śmietanę wymieszać z gorącym wywarem,dodać do zupy,zagotować. Posypać zupę posiekanym koperkiem
Smakowało ? :-) Polub nas:
- Autor: danusia19671
- Dla: 5 osób
- Poziom trudności: łatwy
- Czas przygotowania: ok. 30 min.
- Koszty: 0 zł
Składniki (10)
- skrzydełka drobiowe -0,5 kg
- brokuły -0,5 kg
- seler -0,5 szt
- marchewka -1 szt
- pietruszka -1 szt
- por -1/2 szt
- śmietana24%
- sól i pieprz
- koperek świeży
- ziemniaki -4 szt
Komentarze