Rejestracja / Logowanie

Zupa brokułowa

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, gotować. Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o grubych otworach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Koperek świeży opłukać, osączyć, cienko pokroić. Pora umyć, pokroić w piórka. Do gotujących się skrzydełek dodać starte warzywa, sól i pieprz, gotować,do miękkości. Brokuły podzielić na różyczki, umyć osączyć, dodać do zupy, gotować jeszcze kilka minut. Wyjąć z wywaru skrzydełka, obrać mięso, dodać do zupy. Śmietanę wymieszać z gorącym wywarem,dodać do zupy,zagotować. Posypać zupę posiekanym koperkiem

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (10)

  • skrzydełka drobiowe -0,5 kg
  • brokuły -0,5 kg
  • seler -0,5 szt
  • marchewka -1 szt
  • pietruszka -1 szt
  • por -1/2 szt
  • śmietana24%
  • sól i pieprz
  • koperek świeży
  • ziemniaki -4 szt

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka