Rejestracja / Logowanie

Zupa owocowa truskawkowa

Sposób przygotowania

Truskawki przebrać, bardzo dokładnie opłukać. Następnie włożyć do wysokiego naczynia, zmiażdżyć. Przełożyć zmiażdżone truskawki do garnka, zalać wodą, ugotować, osłodzić. Zupę podprawić mąką ziemniaczaną, wymieszaną z 1/8 l zimnego wywaru. Zagotować,połączyć ze śmietaną. Podawać zupę z makaronem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (5)

  • truskawki -500 g
  • woda -1 l
  • cukier -15 dag
  • mąka ziemniaczana - 1 dag
  • śmietana 18% -1/8 l

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka