Rejestracja / Logowanie

Kluski z kaszy manny

Sposób przygotowania

Kaszę zalać letnim mlekiem, wymieszać, pozostawić do namoczenia przez 30 minut. Ser twarogowy zemleć w maszynce. Tłuszcz utrzeć z żółtkami, śmietaną i kaszą. Wszystko dokładnie wymieszać. Białka ubić na pianę, dodać do masy, wsypać mąkę, lekko wymieszać i osolić. Kluski formować łyżką, wkładać na wrzącą, osoloną wodę i gotować przez 5 minut. Ugotowane kluski odcedzić. Po odcedzeniu polewać tłuszczem ze zrumienioną bułką, posypując cukrem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (10)

  • 0,22 kg- kasza manna
  • 0,20 l mleka
  • 0,06 kg -mąki
  • 0,70 kg- sera białego
  • jajka -5 szt
  • margaryna -0,16 kg
  • gęsta śmietana -0,10 kg
  • bułka tarta -0,03 kg
  • cukier -0,15 kg
  • sól

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka