Rejestracja / Logowanie

Kotlety z ryżu

Sposób przygotowania

Ryż wrzucić na wrzącą, osoloną wodę i ugotować na półsypko. Selery obrać, opłukać, zetrzeć na tarce i dodać do gotującego się ryżu. Cebulę obrać, pokrajać w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, część cebuli dodać do gotującego się ryżu, część do koncentratu pomidorowego.

Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać, posiekać. Do ryżu dodać jajka, koncentrat z cebulą, sól, pieprz i paprykę, dobrze wymieszać. Z przygotowanej masy formować kotlety, panierować w jajku, tartej bułce i smażyć na słabym ogniu z obu stron

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (11)

  • ryż -0,5 kg
  • woda -1,50 l
  • seler -0,20 kg
  • cebula -0,20 kg
  • jajka -3 szt ugotować
  • jajka do panierki
  • bułka tarta -0,10kg
  • margaryna -0,08 kg
  • smalec -0,12 kg
  • papryka
  • sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka