Rejestracja / Logowanie

Ryż z bitą śmietaną

Sposób przygotowania

Umyć ryż, odsączyć. Ryż włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować według przepisu podanym na opakowaniu. Wyjąć, osączyć na sicie. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym .Torebki  ryżu rozciąć nożem. Po jednej torebce ryżu wykładać na każdy talerz. Podawać ryż polany bitą śmietanką. Można też podawać ryż ze śmietanką i dżemem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (4)

  • ryż -4 saszetki
  • cukier waniliowy -1 łyżka
  • śmietana- 359 g
  • cukier-3 łyżki

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka