Rejestracja / Logowanie

Panga w sosie koperkowym

Sposób przygotowania

Warzywa obrać, opłukać, ugotować w całości w niedużej ilości wody do miękkości, wyjąć warzywa,a w wywarze z warzyw ugotować rybkę. Ostrożnie łyżką cedzakową wyjąć rybkę na półmisek. Z mąki i masła zrobić zasmażkę dodać do wywaru, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Koperek opłukać, osączyć, posiekać. Wymieszać koperek ze śmietaną,dodać do wywaru. Sosem koperkowym polać pangę na półmisku.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (12)

  • panga -600 g
  • por -35 g
  • koperek 0,5 pęczka
  • masło -20 g
  • pietruszka -30 g
  • marchewka -30 g
  • olej-80 g
  • mąka -65 g
  • seler -30 g
  • sól
  • śmietana -75 g
  • pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka