Rejestracja / Logowanie

Piersi z kurczaka w pierzynce

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka przekroić na połowę, tak aby powstały cztery porcje. Filety obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na jedną godzinę. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Panierować piersi z kurczaka dobrze w mące i jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Takie piersi możemy podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (6)

  • pierś z kurczaka- 1 podwójna
  • jajko -1 szt
  • przyprawa do kurczaka -2 łyżki
  • mąka do panierki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka