Piersi z kurczaka w pierzynce
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka przekroić na połowę, tak aby powstały cztery porcje. Filety obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na jedną godzinę. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Panierować piersi z kurczaka dobrze w mące i jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Takie piersi możemy podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką
Smakowało ? :-) Polub nas:
- Autor: danusia19671
- Dla: 4 osób
- Poziom trudności: łatwy
- Czas przygotowania: ok. 15 min.
- Koszty: 0 zł
Składniki (6)
- pierś z kurczaka- 1 podwójna
- jajko -1 szt
- przyprawa do kurczaka -2 łyżki
- mąka do panierki
- tłuszcz do smażenia
- sól i pieprz
Komentarze