Rejestracja / Logowanie

Zupa krem paprykowo - pomidorowa na ostro

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, dusimy w rondelku na  niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Gdy jest już dość miękka dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (nie musimy zdejmować skórki) i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy solą, pieprzem i sporą ilością chilli. Dusimy aż pomidory się rozpadną. Na koniec gotową zupę miksujemy blenderem i przelewamy przez sitko, zostaną na nim pestki pomidora i niezmiksowane skórki. Podajemy z grzankami (u mnie kromki pełnoziarnistego chleba pokrojone w kosteczkę i podsmażone na odrobinie oliwy). Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: Elexis
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 15 zł

Składniki (7)

  • 2 papryki czerwone
  • 5 świeżych pomidorów
  • 1 łyżkę koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy
  • chilli w proszku
  • oliwa z oliwek

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka