Rejestracja / Logowanie

Omlet z mrożonymi kurkami i salami

Sposób przygotowania

 Salami kroimy w kostkę. Kurki podsmażamy na maśle przez kilka minut, następnie dodajemy salami. Jajka wbijamy do miski, solimy i pieprzymy i mieszamy. Wylewamy je na patelnię i smażymy na małym ogniu (najlepiej pod przykrywką). Gdy jajka się ładnie zetną przewracamy omlet na drugą stronę, dosłownie na chwilę. Gotowe:) 

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: Elexis
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 15 min.
  • Koszty: 15 zł

Składniki (5)

  • 3 jajka
  • garść kurek mrożonych lub świeżych
  • 2 plasterki salami
  • pieprz ziołowy, sól
  • masło

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka