Rejestracja / Logowanie

Zupa krem z kurek

Sposób przygotowania

Kurki dokładnie myjemy i przysmażamy na patelni na maśle. Solidnie solimy i doprawiamy pieprzem cytrynowym i ziołowym.

Do bulionu dodajemy przysmażone kurki i gotujemy przez 10 minut. Dodajemy serek topiony, mieszamy aż się całkowicie rozpuści.

Garść kurek wyjmujemy z zupy, resztę miksujemy blenderem. "Uratowane" kurki będą potrzebne do przystrojenia zupy.

Podajemy z makaronem. Smacznego!!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: Elexis
  • Dla: 3 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 20 zł

Składniki (7)

  • 1 litr bulionu świeżego, mrożonego lub z kostki
  • 20 dag świeżych kurek (można też użyć mrożonych)
  • 100 gram serka topionego śmietankowego
  • masło
  • sól
  • pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy
  • makaron

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka