Rejestracja / Logowanie

Biszkopt z kremem

Sposób przygotowania

Biszkopt

Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę na sztywno, dodając po trochu cukru, cały czas ubijając. Następnie dodawać do piany po jednym żółtku i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, włożyć do piekarnika, piec 35 minut w 180 stop. Ostudzone ciasto wyjąć, przekroić na cieńszy i grubszy blat ciasta

KREM

Mocno schłodzoną śmietanę ubić, dodawać po łyżce zimnej galaretki cytrynowej rozpuszczonej w 1 szkl wrzącej wody, ubić, odstawić do stężenia. Galaretki truskawkowe przygotować według przepisu na opakowaniu.

SKŁADANIE CIASTA;

1.biszkopt cieńszy 2.dżem morelowy 3.krem ze śmietany 4.biszkopt grubszy 5.dżem morelowy 6.krem ze śmietany 7.wierzch ciasta zalać galaretką truskawkową, odstawić do lodówki


Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (11)

  • Biszkopt
  • jajka - 6 szt
  • proszek do pieczenia -1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana -4 łyżki
  • cukier -3/4 szkl cukru
  • mąka pszenna -11 łyżek
  • KREM
  • śmietana 18%-400 g
  • dżem morelowy -1 słoik
  • galaretka cytrynowa -1 opak
  • galaretka truskawkowa -2 opak

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka