Rejestracja / Logowanie

Gulasz z wątróbki

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, osączyć, pokroić w grubszą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wątróbkę obtoczyć w mące, obsmażyć na wolnym ogniu z obu stron. Cebulę udusić na tłuszczu. Przełożyć usmażoną wątróbkę do rondla, podlać odrobiną wody, dodać cebulę i przyprawy, dusić kilka minut na wolnym ogniu.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (5)

  • wątróbka wieprzowa -600 g
  • mąka -2 łyżki
  • tłuszcz
  • cebula -2 szt
  • sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka