Rejestracja / Logowanie

Roladki drobiowe z ananasem

Sposób przygotowania

Mięso dzielimy na 4 porcje, lekko pobić tłuczkiem do mięsa. Filety osolić, opieprzyć, odstawić w chłodne miejsce na 1 godz. Ananasy odlać z soku, osączyć na sicie, przekroić na pół. Połowę ananasa układamy na filecie, zwijamy w roladkę. Jajko roztrzepać na talerzu z solą i pieprzem. Roladki panierujemy w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor z obu stron na wolnym ogniu.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • filet z kurczaka -1 podwójny
  • ananasy -0,5 puszki
  • jajko -1 szt
  • mąka -2 łyżki
  • tarta bułka
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka