Rejestracja / Logowanie

Filet drobiowy z pieczarkami

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć, osączyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, obsypać przyprawą curry, dusić do miękkości. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, udusić na tłuszczu. Do uduszonej cebulki dodać pieczarki, listek laurowy, sól i pieprz, dusić razem do wyparowania wywaru. Wszystko wymieszać z piersią z kurczaka, poddusić jeszcze razem z 5 minut. Podawać z ryżem

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • filet z kurczaka -1 podwójny
  • pieczarki -0,5 kg
  • tłuszcz
  • przyprawa curry-0,5 opak
  • listek laurowy -1 szt
  • cebula -1 szt
  • sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka