Rejestracja / Logowanie

Ciasto z delicjami i galaretką

Sposób przygotowania

BISZKOPT

Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na pianę, w trakcie ubijania dodawać cukier, ubić na sztywno. Mąkę krupczatkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Do ubitej piany stopniowo dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Na samym końcu delikatnie wmieszać mąkę z kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec w 175 stop.przez 30 minut

KREM

Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szkl gotowanej wody, odstawić do stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić, dodając po łyżce stężałej galaretki. Wierzch ciasta: Galaretki truskawkowe przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia.

SKŁADANIE CIASTA:

Biszkopt kakaowy przekroić na połowę. Na biszkopt wyłożyć krem śmietanowy, zostawiając trochę kremu na wierzch ciasta. Przykryć drugą połową biszkoptu i wyłożyć resztę kremu śmietanowego. Na kremie ułożyć delicje, czekoladą do dołu. Ciasto zalać galaretkami truskawkowymi, odstawić do lodówki do stężenia.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (9)

  • jajka -6 szt
  • proszek do pieczenia -1 łyżeczka
  • cukier -18 dkg
  • mąka krupczatka -18 dkg
  • kakao -2 łyżki
  • śmietana 18% -400g
  • galaretka cytrynowa -1 opak
  • delicje -2 opak
  • galaretka truskawkowa -2 opak

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka