Rejestracja / Logowanie

Śledzie w oleju z pieczarkami

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie. Gdy nie będą słone, odlać, odcedzić na sitku. Pokroić płaty na kawałki. Cebulę obrać pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki, dodać przyprawy. Olej wymieszać z odrobiną zalewy octowej z pieczarek, dodać do śledzi, wymieszać, przełożyć do salaterki.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (6)

  • 0,5 kg płatów śledziowych
  • 1 słoik mały pieczarek marynowanych
  • olej
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz w ziarnach

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka