Rejestracja / Logowanie

Polędwiczki wołowe w sosie chrzanowym

Sposób przygotowania

Polędwicę umyć, osuszyć,rozbić, posolić i popieprzyć, obsypać ziołami. Odstawić na 3 godz. Następnie przygotować farsz. Cebulę obrać, pokroić drobniutko w kostkę, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Mięso wymieszać z cebulą, jajkami, startym serem i pokrojoną natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Na polędwicę wołową wyłożyć farsz, zwinąć w roladę. Polędwicę zawinąć w folię aluminiową,położyć na brytfannę, włożyć do nagrzanego piekarnika w temp.200 stop, po ok.8 minutach, zmniejszyć temperaturę do 180 i piec jeszcze ok.35 minut. Wyjąć polędwicę, ostudzić, pokroić w roladki.

SOS CHRZANOWY Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, rozetrzeć. Do mąki dodać chrzan, śmietanę, sól i pieprz, rozmieszać bulionem wołowym, zagotować. Na talerzu ułożyć polędwiczki, podawać z sosem chrzanowym, udekorować natką i keczupem

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (18)

  • 80 dag polędwicy wołowej
  • 15 dag sera żółtego
  • 25 dag mięsa mielonego
  • jajka
  • 1 cebula
  • estragon
  • bazylia
  • sól i pieprz
  • majeranek
  • natka pietruszki
  • tłuszcz
  • SOS CHRZANOWY
  • 2 łyżki chrzanu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 0,5 łyżki masła
  • 0,5 szkl bulionu wołowego z kostki
  • sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka