Rejestracja / Logowanie

Serca drobiowe w śliwkowym sosie

Sposób przygotowania

Serca oczyścić, opłukać, przełożyć na patelnię, dodać tłuszcz, dusić do miękkości. Podczas duszenia dodać sól i pieprz, ciągle mieszając.

SOS ŚLIWKOWY Śliwki zalać wodą, odstawić na noc. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu. Do cebuli dodać odlane z wody i osączone śliwki, wino czerwone, pokruszony tymianek, sól i pieprz. Dusić wszystko razem na wolnym ogniu przez parę minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić, zmiksować. Gotowe serca drobiowe, wyłożyć na talerze, polać sosem śliwkowym. Podawać z ryżem

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • 500 g serca drobiowe
  • 100 g śliwki suszone
  • 0,5 szkl czerwone wytrawne wino
  • sól i pieprz
  • 1 cebula
  • tymianek suszony
  • tłuszcz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka